nuffnang adds

Monday, June 03, 2013

i need to do things..

arghhhh..

i really need to do things..

to boost up my spirit..

y u like this heart?

Tuesday, May 14, 2013

ha ha ha..

aku x lalek if ko x suka aku..
aku x lalek if ko rasa aku x guna..
n aku x lalek if ko rasa aku x perfect..
tapi x pahal lah..
at least ko ada gosip nak bercerita nak..
cerita jak puas2..
saya maafkan kamu..

Friday, May 10, 2013

wajah-wajah mereka..

assalamualaikum..
nang jak xda idea semenjak duakmenjak ngan tigamenjak tok..
so,nkah jak gambar nya duak k..
enjoy!

Wednesday, May 01, 2013

my hari pekerja..

pagi bgn didnt do anything..
tapi lapar gila..
so berik mandik arsyad then pegi teh tarik cafe..
mok makan nasik kerabu..
lps ya berpusin carik roti canai..
org nak sama jual rah bimmers xda d teh tarik cafe so redha ajak..
nang bercarik lah juak ngan roti canai sampey ke satok..
skali berenti dkt kedey mamak jual roti canai..
balit n mkn..
kenak owh roti canai melayu ngan tambi x sama?
saya prefer roti canai melayu sbb nya pun kuah..
waima saya tok cucuk tambi,tapi saya x suka kuah tambi..
hahahahahaha..(terimejin tambi masok dalam kuah)
then nasik kerabu nya pun dah kurang kick..
saya tok mun suka sigek kedey ya mmg saya xmok kedey lain..
tapi tok nya dah x nyaman,siney gk saya nak ncarik nasik kerabu tok..

dahya lps makan,niat dihati nak nyuroh sikecik tdo sbb mok polah butter cake..
makey makan niga rah umah my sis in law..
nenen nya skejap alu tdo..
baruk jak semangat nak polah buttercake tek nengar org main aek lior..
skali tilit dlm bilit,boleh nya main atas katel maka tek tdo!
duhal org tek nak berak..
lps nya berak berik makan..
si kakak nang tdo xsedar2..
lps berik makan guro2 kejap then suroh tdo balit..
xnya maok..
walaupun mata nang dah kelat tahap gaban lawan raksasa eh..
sambong agik bergurau senda sampey nya ngantok..
n ahernya si budak kecik itu sudah tdo dgn kakaknya..

baruk nak start polah kek,tpg naik sendiri xda..
uwaaaaaaaa..
jam dah nunjok pukol 3.30pm..
abis la tok..
trus rush g kedey terdekat..
tauk x,xada tpg ya rah kedey dkt kmk org..
3 buah kedey dicarik debu tpg ya pun xda..
last2 pecut g express kat sukma..
udah dpt tpg,pegi lah byr..
brgn yg d beli adalah tpg naik sendiri dgn aek cola..
boleh x bila sampey kaunter cashier mdh'kak cola ya x halal,nya dari china'
astaga!boleh ko nyual aek x halal dkt kawasan muslim..
gilo apo!
cashier ya bait hati ngambik cola yg ada cop halal..
sambel ya berkira2 lah tek duit sbb mok ambik gulabatu k kakak..
mesti nya happy sbb saya xsuka merik gula batu ngan anak..
sekali sekala ok..
dah d kira tek cukup lah k meli mentos kidz..
saya x embak byk duit sbb niat nak meli tpg ajak..
dah sampey cashier ya tek,dah d scan saya nengar nya mdh rm5.50 ..
dlm ati saya tek cukup k meli sigek g gula batu..
dah saya ngambik tek jadi 7.10..
aih,maka gula batu ya 60sen..
tyk saya agik,duhal sblm ya tek semua ya 6.50..
nak leput x nengar nak d padah org..
jd duit saya tek cukup makey sigek jak gula batu..
kensel jak lah kata saya tek..
check2 jadi 5.9 indah..aih ngos kali nak..
belen rah tgn ada 70sen..
ambik agik lah saya tek gulabatu..
jadi saya tek meli 2 igek lah owh lam plastik..
bila sampey kereta,nangga lah resit..
duhal tek x d kensel nya gula batu sblm tek..
rm5.90 ya kola n tpg sahaja..
mula2,mok jln terus jak..
tapi perasaan bersalah ya nang terasa eh..
trus balit agik,explain ngan cashier n berik balit gula batu ya tek..
pecut balit umah..

sampey umah budak itu sudah bangun!!
waaaaa..bila lah nak molah kek tok..
main kejap then nekad polah jak..
lps menggodek2..
siap lah marble cake..
saya molah 2 acuan..
sigek marble chocolate..
sigek gk marble strawberry..
kemas2 then pegi tahlil..
balit tahlil trus tdo..
itu sahaja ye..

till then tata..hahahahahaha..

p/s mah x nyawa maca..xda gambar sbb tiba2 malas nak ambik gambar..huhuhu..

just a saying!

bila kita obses ngan sesuatu,apa nak d pdh org pun jd masaalah..
org bercerita pasal benda lain pun ko rasa org ya bercerita pasal kau..
sbb bg kau apa nak d pdh org ya semua salah..
yg betul nya kau..
tp wateverlah nak..
its your choice not mine..
been there done that walaupun x sama situasi..
just nak mdh choice is in your hand..
semua ya terpulang pd individu.
ko obses pun mun dah kun fa ya kun kata Allah..
u couldnt say anything..
mun suka biar berpada..
sbb benda ya akan makan dirik bah..
penyesalan xda guna..
pilih yg baik..
bkn pilih sbb ko nak memberontak..
till then tata..

Tuesday, April 30, 2013

bored to death!

boring eh..
mcm xda haluan jak these few weeks..
down gilak2..
mala jak jd hulk..huhuhuhu..
semua benda x ngenak..
give up xda dlm kamus saya yg ada cuma down a.k.a semun..
nak bangkit balit mcm ngambik masa jak..
arghhh..

Friday, April 26, 2013

burong antuuuuuu..

arghhhhh..
dah jd burong antu agikk..
x sukaaaa..
sbb semua kerja akan jd tergendala..
tok dah brapa ari mok cabut gg xjuak tercabut..
tidak sanggupku menanggung nya..
adoh2..
so hari tok saya tgh mencuba membetulkan waktu tdo..
sakit badan aihh..
mok tdo tapi tahan dolok rasa..
dah katel mcm memanggil jak..
a/c tang terangtangtang jak nya sepoi2..
bantal n gulin punkedak melambai2 jak..
harus ku jauhi bilit tdo..
tapi dr jaoh nangga sidak duak nyaman tido saya jeles!!
mok tdo juak tapi klak tdo ya memakan diri..
sbb tdo siang tok x berkualiti..
makin ssh mok bgn..
sbb tdo siang tok,akan mengambik masa 2 kali ganda dari tdo mlm..
bygkan tdo mlm 8 jam,kita akan segar nak?
mun diganti dgn tdo siang mok ambik 16 jam..
kakya mlm jd burong antu agik.,
apa kejadah nya nak??
xsuka..
dolok masa gk dara dpt  lah berjaga..
tok dah nak masok 3 series ok!
xtahan agik dah dayatahan badan..
saya gk mok bersaba lok..
till then tata..